המפגש עם הזולת הוא מקור הסיפוק העמוק ביותר בחיינו. יחסים קרובים – אי אפשר בלעדיהם ואי אפשר איתם… למה הם כל כך מתסכלים ומאכזבים? ולמה קשה כל כך לשמר את אימון תשומת הלב גם במעבר מהישיבה על הכרית – אל בלגן הבית?
על-פי הפרספקטיבה הבודהיסטית, איננו זקוקים לטכניקות או לפתרונות חדשים, אלא להתבוננות "בעיניים חדשות" בקשיים שטמונים בקשרים שלנו עם בן הזוג, הילד, ההורה החבר וה"אויב" שלנו. אנו זקוקים להתייחסות אחרת לאינטימיות – גישה שתתבונן בקשרי הגומלין המשתנים שלנו, כבסיס להבנה מעמיקה של הסיפורים שלנו לגבי מי אני באמת ומי הוא האחר. גישה שתאפשר לנו ללמוד ולהתפתח מ"הברוכים" ומהמכשולים שבחיי האהבה.
וכיצד נוכל לשמור על איזון ושקט גם בעין הסערה? כשנסחפנו בתוך מערבולות רגשיות עזות כגון כעס, פחד, קנאה? כיצד נשתחרר מדעתנות ותלונתיות כרונית ביחסינו עם האחר? מהם האוטומטים, "הכפתורים", המפעילים אותנו? מהי "עמדת המתחיל" ביחסים קרובים וכיצד ניתן לממש אותה ביומיום? מהו "דיבור נכון" והקשבה עמוקה? כיצד נפתח את הלב ליתר סבלנות, נדיבות וחמלה גם במפגש עם "האויב – אוהב" הקרוב לנו ביותר?
הסדנה מיועדת לתלמידי הדהרמה, לכל מי שלא חי על אי בודד ורוצה לשפר את איכות מערכות היחסים שבחייו. הלמידה בסדנה תשלב מההבנה והתרגול הבודהיסטי והן מהתובנות הפסיכותראפויטית המודרניות. יעשה שימוש חוויתי בדוגמאות ו"חומרי החיים" שיביאו המשתתפים. כל זאת, באוירה בטוחה ומאפשרת תוך עבודה בקבוצות קטנות.
מבנה הסדנה:
שני ימי לימוד ותרגול ללא לינה
תמונה: