איך לבשל טיפול בהשראה בודהיסטית?

התחלה:
19-03-2017
משך הקורס:
10 מפגשים בימי ראשון 17:30-19:30
מחיר: 950 ₪

אחד האתגרים המורכבים והקשים שבדרך האימון, הוא האתגר לגשר בין העומק של התרגול המדיטטיבי על הכרית וההבנות של הפילוסופיה הבודהיסטית, הדהרמה, לבין עולם המעשה.

עבור מטפלים, זוהי חידה של קבע. כיצד מתיישב הבודהה שבנו על כורסת המטפל? ומה הוא עושה שם?

במאה ה- 13 ביפן כתב מורה הזן איהיי דוגן חיבור בשם “הנחיות זן לטבח”, חיבור המשמש הנחיות לניהול המטבח ולבישול, שהן במקביל הנחיות לאימון התודעה של הטבח – המתאמן בדרך. האתגר בעשייה זו הוא עד כדי כך לא פשוט, שבמנזרי זן, ממונה לתפקיד הטבח הראשי, הטנזו, אחד התלמידים הבכירים והמנוסים שבמנזר, ורבים מהם הפכו למורים גדולים.

כמטפלים, ננסה לגזור מטקסט זה, ומטקסטים רבים אחרים, שמקורם הן במסורת הבודהיסטית והן בכתיבה הפסיכותרפויטית הדינאמית-קלאסית, השראה וכיוון לאופנים בהם המעשה הטיפולי הקשוב עשוי להיפרש בטיפול דינאמי פרטני במאה ה- 21 ,או במילים אחרות, כיצד לבשל טיפול?

הקורס יעמיק ברעיון האופאיה – השימוש המיומן באמצעים, כפתח לעשייה יצירתית, חכמה וחומלת בשדה הטיפולי, דרך שיחות, קריאה, תרגול, התנסויות ודיון.

2 תגובות

Leave a Reply to Yael Hadar Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • שלום
    מעוניינת בקורס מיינדפולנס
    וגם בתאריכים הרצאות בודדות על טפול בודהיסטי או טפול מערבי ובודהסטי. ההרצאות שאני רואה כאן הן בתאריכים שכבר עברו. תודה

    Hava ortman Reply
    • שלום חוה, אנא התקשרי 03-6411961 שם יוכלו לתת לך את כל המידע. נשמח לראותך

      Yael Hadar Reply

להגיב על Yael Hadar לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

בית הספר לתורת-הנפש הבודהיסטית.

טל. 03-6411961

אימייל pdharma@tausc.co.il

להצטרפות לניוזלטר שלנו

TOP