איך לבשל טיפול בהשראה בודהיסטית?

התחלה:
19-03-2017
משך הקורס:
10 מפגשים בימי ראשון 17:30-19:30
מחיר: 950 ₪

מורים:

כתובת

קמפוס ברושים   ראה מפה

אחד האתגרים המורכבים והקשים שבדרך האימון, הוא האתגר לגשר בין העומק של התרגול המדיטטיבי על הכרית וההבנות של הפילוסופיה הבודהיסטית, הדהרמה, לבין עולם המעשה.

עבור מטפלים, זוהי חידה של קבע. כיצד מתיישב הבודהה שבנו על כורסת המטפל? ומה הוא עושה שם?

במאה ה- 13 ביפן כתב מורה הזן איהיי דוגן חיבור בשם “הנחיות זן לטבח”, חיבור המשמש הנחיות לניהול המטבח ולבישול, שהן במקביל הנחיות לאימון התודעה של הטבח – המתאמן בדרך. האתגר בעשייה זו הוא עד כדי כך לא פשוט, שבמנזרי זן, ממונה לתפקיד הטבח הראשי, הטנזו, אחד התלמידים הבכירים והמנוסים שבמנזר, ורבים מהם הפכו למורים גדולים.

כמטפלים, ננסה לגזור מטקסט זה, ומטקסטים רבים אחרים, שמקורם הן במסורת הבודהיסטית והן בכתיבה הפסיכותרפויטית הדינאמית-קלאסית, השראה וכיוון לאופנים בהם המעשה הטיפולי הקשוב עשוי להיפרש בטיפול דינאמי פרטני במאה ה- 21 ,או במילים אחרות, כיצד לבשל טיפול?

הקורס יעמיק ברעיון האופאיה – השימוש המיומן באמצעים, כפתח לעשייה יצירתית, חכמה וחומלת בשדה הטיפולי, דרך שיחות, קריאה, תרגול, התנסויות ודיון.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

בית הספר לתורת-הנפש הבודהיסטית.

טל. 03-6411961

אימייל pdharma@tausc.co.il

להצטרפות לניוזלטר שלנו

TOP