מורים
התחלה
31-07-2020 - 9:00
סיום
01-08-2020 - 15:00
טרילוגיה: מיינדפולנס ובודהיזם Realization
סדרת סמינרים אחת לחודש בסופי שבוע לקהל הרחב ולמטפלים
31 יולי | 1 אוגוסט
סדנת סוף שבוע (שישי-שבת)
09:00-15:00
(12 שעות)
סמינר ראשון:
מיינדפולנס – קורה פה משהו
מיינדפולנס (קשיבות) היא היכולת לזהות מה מתרחש בי ברגע הזה. למיומנות זו משמעות רבה הן מבחינת רגעי החסד והגילוי שהיא מאפשרת והן מבחינת התנהלות מותאמת ומועילה יותר בחיי היומיום בפן האישי והבין-אישי. בסמינר נכיר את הרעיונות והכלים המרכזיים במיינדפולנס ואת יסודות התרגול, כפתיחה לדרך חדשה. אימון מנטלי זה הוא מתוקף מחקרית ומוכר היטב בעולם הרפואי, נפשי, ניהולי, עסקי, חינוכי וספורטיבי.
11-12 ספטמבר
סדנת סוף שבוע (שישי-שבת)
09:00-15:00
(12 שעות)
סמינר שני:
מיינדפולנס DBT
DBT – גישה דיאלקטית התנהגותית מבוססת מיינדפולנס – גישה המיועדת ללמידה ופיתוח מיומנויות לויסות רגשי, מתוקפת מחקר.
בסמינר מבואי זה נעסוק בנושא הויסות הרגשי, המאופיין בין השאר בעוצמה רגשית, אימפולסיביות, תגובתיות-יתר, הימנעות, וקושי לחזור לאיזון; נבין את הרקע ההתפתחותי לקשיים אלה ונלמד כלים ומיומנויות בסיסיות ופרקטיות לזהות מצבים כאלה, להתמודד עימם ואף למנוע אותם, באופן שיכול לסייע לכל אדם.
* לציין כי מדובר בסמינר מבואי קצר לקהל הרחב ולמטפלים, היציג חלק מכלי הגישה. אין מדובר בהכשרה למטפלים, ולא יכללו תכנים הקשורים בחוסר ויסות קיצוני של מצבי פגיעה עצמית ואובדנות.
9-10 אוקטובר
סדנאת סוף שבוע (שישי-שבת)
09:00-15:00
(12 שעות)
סמינר שלישי:
פסיכולוגיה בודהיסטית
סמינר זה יוקדש להכרות עם עיקרי הפסיכולוגיה הבודהיסטית, וישלב הכרות עם הרעיונות המרכזיים ו'השפה' הבודהיסטית, יחד עם הפרקטיקה של תרגול המדיטציה. עקרונות אלה יוצגו כמחוברים וכישימים בחיי היומיום, וכהזמנה לפגוש את עצמנו ואת החיים באור אחר.
* מתאים למתעניינים חדשים ותיקים, ואף למי שמעוניין להכיר את יסודות המיינדפולנס
עלות לכל הטרילוגיה: 1500 ₪
ג'ון קָבָּט-זִין (נולד קָבָּט ב-5 ביוני 1944) הוא פרופסור אמריטוס לרפואה ומקימה של הקליניקה להפחתת מתח והמרכז לקְשיבוּת (mindfulness) ברפואה, מקצועות הבריאות, והחברה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת מסצ'וסטס קבט-זין למד אצל מורים בודהיסטים כמו טיך נהאט האן ומאסטר הזן סאונג-סאן; והוא חבר מייסד במרכז הזן של קיימברידג'. הממשק שלו עם יוגה ועם מוריו הבודהיסטים הביא אותו לשלב בין אלה ובין המדע. הוא מלמד קשיבות, שלדידו עשויה לסייע לאנשים להתמודד עם לחץ, חרדה, כאב וחולי. התוכנית להפחתת המתח של קבט-זין קרויה הפחתת מתח מבוססת קשיבות (MBSR), והיא מוצעת במרכזים רפואיים, בתי חולים ובארגוני שמירה על בריאות.
תוכן עניינים
קבט-זין נחשף למדיטציה לראשונה על ידי פיליפ קפלאו, מיסיונר זן שבא לשאת דברים ב-MIT בעת שהיה סטודנט במוסד. הוא המשיך ללמוד מדיטציה עם מורים בודהיסטים אחרים כגון טיך נהאט האן וסאונג-סאן.